KIP SIAM

 

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el bloem
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 tl gemberpoeder
  • Handje cashewnoten

  • Snijd 400-500 gr kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout. Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem. Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
  • Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 gr sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe. Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
  • Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water. Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
  • Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
  • Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.