- 400 g kipfilet
- 200 g sugarsnaps
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 bosje lente-ui
- 2 el bloem
- 2 el oestersaus
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 tl gemberpoeder
- Handje cashewnoten
- Snijd 400-500 gr kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout. Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem. Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
- Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
- Haal de kip uit de pan en zet even weg.
- Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 gr sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe. Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
- Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
- Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water. Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
- Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
- Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.