- 1 kilo kippendijen
- peper en zout
- 2 el boter
- 2 uien
- 2 el bloem
- 200 ml witte wijn
- 400 ml kippenfond
- 4 el grove mosterd
- 250 ml kookroom
- Kruid de kippendijen rondom goed met peper en zout.
- Verhit 2 el boter in een stoofpan. Bak hier de kip in rondom bruin.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen ook even met de kip mee totdat ze net glazig zijn.
- Voeg dan de bloem toe en bak dit ook een paar minuten mee.
- Blus af met de witte wijn. Roer goed los totdat de bloem in de wijn is opgenomen.
- Voeg dan het kippenfond en de mosterd toe. Roer goed door totdat je een egale saus hebt.
- Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 45 minuten tot 1 uurtje stoven totdat de kip gaar is en de saus flink ingekookt.
- Roer er dan de kookroom doorheen en laat nog ongeveer 15 minuten inkoken tot een mooie romige mosterdsaus. Breng evt. op smaak met extra peper en zout.
- Lekker met verse pasta en een frisse salade.