KIP IN MOSTERD ROOMSAUS

 

  • 1 kilo kippendijen
  • peper en zout
  • 2 el boter
  • 2 uien
  • 2 el bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml kippenfond
  • 4 el grove mosterd
  • 250 ml kookroom
  • Kruid de kippendijen rondom goed met peper en zout.
  • Verhit 2 el boter in een stoofpan. Bak hier de kip in rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen ook even met de kip mee totdat ze net glazig zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit ook een paar minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn. Roer goed los totdat de bloem in de wijn is opgenomen.
  • Voeg dan het kippenfond en de mosterd toe. Roer goed door totdat je een egale saus hebt.
  • Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 45 minuten tot 1 uurtje stoven totdat de kip gaar is en de saus flink ingekookt.
  • Roer er dan de kookroom doorheen en laat nog ongeveer 15 minuten inkoken tot een mooie romige mosterdsaus. Breng evt. op smaak met extra peper en zout.
  • Lekker met verse pasta en een frisse salade.