- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 1 kip (panklaar, ca. 1.2 kg)
- 4 kippenbouillontabletten
- 1 winterwortel (in plakjes)
- 2 uien (in parten)
- 2 preien (in stukken)
- 0.5 theelepel peperkorrels (gekneusd)
- 5 takjes tijm
- 5 takjes rozemarijn
voor de vulling - 1 prei (in ringen)
- 1 winterwortel (in blokjes)
- 0.5 kleine knolselderij (geschild, in blokjes)
- 2 eetlepels bladselderij (grof gesneden)
- 100 gram vermicelli
- Breng 2 liter water met de kip en bouillontabletten in een soeppan aan de kook. Schep het schuim eraf.
- Voeg wortel, ui, prei, peperkorrels, tijm en rozemarijn toe. Laat circa 1 uur trekken op een lage stand tot de poten van de kip loslaten. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Zeef de bouillon en vang deze op (de gezeefde groenten worden niet meer gebruikt). Giet de bouillon terug in de soeppan en voeg de ingrediënten voor de vulling toe.
- Kook de soep zachtjes circa 5 minuten. Pluk intussen het vlees van de kip, snijd het kleiner en voeg toe aan de soep. Warm nog even door.