- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 theelepel gedroogde munt
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram gezeefde tomaten
- 1 handje peterselie
- Kneed het gehakt met de ui, munt, knoflook, kaneel, komijn, paneermeel en ei. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Bestrooi de kofta met de peterselie.
Bereidingstip
Serveer deze kofta als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.