Beenham honing mosterd uit de oven

 

  • 1 beenham (ca. 500 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  •  eetlepel grove mosterd
  • 2 takjes tijm
  • Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  • Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel grove mosterd en ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over de beenham.
  • Doe de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Zet de oven nu op 175 graden boven- en onderwarmte. 
  • Giet elke 15 minuten het honing mosterd sausje/ marinade over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven. Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat 'm nog 5 minuten na garen voor je hem gaat aansnijden.
  • Snijd de beenham in dunne plakken en eet smakelijk!