- 250 g (Chinese) eiermie
- 200 g katenspek
- 200 g gesneden spitskool
- 4 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 eieren
- 1 prei
- 1 kipfilet
- 1 rode peper
- 1 kippenbouillon blokje (Maggi)
- 5 el ketjap manis
- 1 tl gemalen laos
- Kroepoek
- Snijd 200 g katenspek in kleine stukjes en bak in de wok of (braad)pan enkele minuten tot ze net niet krokant zijn. Gebruik geen of weinig olie, want de spek geeft voldoende vet af. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd 1 kipfilet in hele kleine stukjes en bak deze enkele minuten in het vet van het katenspek tot het gaar is.
- Maak ondertussen de boemboe door 2 sjalotten (of 1 grote ui), 1 rode peper, 4 tenen knoflook en 1 tl gemalen laos te mixen tot een gladde boemboe. Je kan het overigens ook met een mes ragfijn snijden.
- Voeg de boemboe toe aan de gebakken kip en fruit 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens ook het katenspek weer toe.
- Zet het vuur wat lager en voeg 5 el ketjap manis toe samen met een verkruimeld kip bouillonblokje en meng alles grondig door elkaar.
- Schuif nu het mengsel een beetje naar één kant van de pan en voeg twee eitjes toe. Net zoals een roerei zorg je dat je stukjes ei krijgt. Roer daarna door de rest van het geheel en laat even op laag vuur gaar pruttelen (eventueel met deksel).
- Snijd ondertussen 1 prei in halve ringetjes.
- Voeg de prei en spitskool (of witte kool) toe bij de rest en meng grondig door elkaar.
- Laat de eiermie (bami) volgens de verpakking een minuut of 4-5 weken in kokend water. Voeg vervolgens stapsgewijs toe. Ik gebruik ongeveer 3/4 van het pak.