BABI KETJAP


 

Ingrediëntenlijst Babi Ketjap:

 - 1 kilo schouderkarbonade
 - 3 uien
- 2 tenen knoflook
 - 3-4 eetlepels olie
 - 3 theelepels djahé ( gemberpoeder)
 - 2 theelepels ketoembar ( korianderpoeder)
 - 1/2 theelepel trassi
- 1/2 liter water
 - 150-200 ml ABC ketjap
 - 4 blaadjes daoen salam - 3 blaadjes daoen djeroek [ kun je achterwege laten]
- 1 theelepel zout
 - 2 eetlepels citroensap

Bereiden:

Snij de botten van de karbonade af
Snij de karbonade in stukjes
Pel de uien en de knoflook
Snij de uien in stukjes en ook de knoflook
Meng alle kruiden
De flink olie in de pan [zonnebloemolie]
Als de olie heet is voeg je de uien en de knoflook toe
laat de uien lichtbruin kleuren
voeg daarna de specerijen toe even kort mee bakken met de uien
even goed blijven roeren at het niet aanbakt!
Voeg het water toe
Voeg de ketjap { ABC } toe
Zout toevoegen en citroensap
Als dit bijna kookt dan het vlees toevoegen
dan laten koken en af en toe roeren zodat het niet aanbrandt
dan een 60 minuten laten sudderen
daarna serveren met rijst gebruik hiervoor Basmati rijst kook de rijst 1 dag van te voren
en bewaar het in de koelkast