- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels limoensap
- 300 gram verse ananasblokjes
- 2 lente uien, snijden in schuine stukjes van ongeveer 2 cm lang
- 1 witte ui, in dunne reepjes snijden
- 4 teentjes knoflook, fijn hakken
- 1 of 2 Spaanse pepers, in schuine ringen snijden
- 1 tomaat, pellen en in blokjes snijden
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak
- 1 theelepel witte peper
- 3 theelepel kippenbouillonpoeder
- 1 1/2 glazen water
- 1 1/2 eetlepel oestersaus
- 2 theelepels aardappelzetmeel om te binden
zonnebloemolie om in te bakken - Meng het kippenvlees met citroensap, zout en peper.
- Verwarm genoeg zonnebloemolie in een pan of wok en bak de kip hierin gaar.
- Haal de kip uit de pan. Verwijder de olie uit de pan, maar laat nog een klein bodempje achter.
- Fruit de ui en knoflook goudbruin.
- Doe de tomaat in de pan en fruit deze even mee.
- Voeg het water, de ananas, Spaanse peper, sesamolie, suiker, zout, oestersaus en bouillonpoeder toe.
- Laat deze in ongeveer 7 minuten gaar koken onder regelmatig roeren.
- Meng de aardappelzetmeel met 2 eetlepels water in een klein bakje.
- Voeg daarna de kip, de lente uitjes en de vloeibare aardappelzetmeel toe . Roer goed om zodat de saus goed over de kip verdeeld wordt.
- Proef de smaak. Voeg indien nodig wat zout toe. Zet het vuur uit en serveer de ayam asam manis.