AYAM ASAM MANIS

 

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels limoensap
  • 300 gram verse ananasblokjes
  • 2 lente uien, snijden in schuine stukjes van ongeveer 2 cm lang
  • 1 witte ui, in dunne reepjes snijden
  • 4 teentjes knoflook, fijn hakken
  • 1 of 2 Spaanse pepers, in schuine ringen snijden
  • 1 tomaat, pellen en in blokjes snijden
  • 2 theelepels suiker
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel witte peper
  • 3 theelepel kippenbouillonpoeder
  • 1 1/2 glazen water
  • 1 1/2 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepels aardappelzetmeel om te binden
    zonnebloemolie om in te bakken

  • Meng het kippenvlees met citroensap, zout en peper.
  • Verwarm genoeg zonnebloemolie in een pan of wok en bak de kip hierin gaar.
  • Haal de kip uit de pan. Verwijder de olie uit de pan, maar laat nog een klein bodempje achter.
  • Fruit de ui en knoflook goudbruin.
  • Doe de tomaat in de pan en fruit deze even mee.
  • Voeg het water, de ananas, Spaanse peper, sesamolie, suiker, zout, oestersaus en bouillonpoeder toe.
  • Laat deze in ongeveer 7 minuten gaar koken onder regelmatig roeren.
  • Meng de aardappelzetmeel met 2 eetlepels water in een klein bakje.
  • Voeg daarna de kip, de lente uitjes en de vloeibare aardappelzetmeel toe . Roer goed om zodat de saus goed over de kip verdeeld wordt.
  • Proef de smaak. Voeg indien nodig wat zout toe. Zet het vuur uit en serveer de ayam asam manis.