AJAM SETAN

 

  • 450 g kipdijfilet
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen
  • 1 stengel sereh
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl gemalen laos
  • 1 tl ketoembar
  • Zonnebloemolie
  • Bak 450 g grof gesneden kipdijfilet in een scheutje zonnebloem (of arachide)olie rondom halfgaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Maak ondertussen een boemboe door 2 rode pepers, 2 tenen knoflook, 2 sjalotten, 2 tl gemalen laos, 1 tl ketoembar en een scheut zonnebloemolie te mixen tot een gladde pasta met behulp van de (kom van) de staafmixer.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan in de pan waar de kip in zat. Voeg vervolgens 2-3 el ketjap manis toe, het sap van een 1/2 limoen en 1 gekneusde stengel sereh. Schenk ook 100 ml water erbij.
  • Breng het geheel al roerend tegen de kook en voeg de kip weer toe.
  • Laat met deksel op de pan circa 20 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog 10-15 minuten iets indikken.