Ajam Paniki
700 gram kipdijfilet, in blokjes (3x2cm)
200 ml Romige Kokosmelk
Boemboe voor de Ajam paniki
1 Grote gele ui
5 tenen knoflook
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
2 bladeren djeroek poeroet
2-3 eetlepels sambal oelek
1 eetlepel palmsuiker
een scheut olie
1 theelepel tamarindepasta
Zout naar smaak
Witte peper naar smaak
Snijd de kip in hapklare stukken van 2x3cm en laat
deze op kamertemperatuur komen (niet gelijk uit de koelkast de pan in!).
Maak (met een staafmixer) een boemboe van de ui,
knoflook, djahe, laos, sereh, djeroek poeroet,
sambal oelek, palmsuiker, olie, tamarindepasta,
zout en witte peper. Mocht je gebruik maken van een vijzel
dan kun je het beste de djeroek poeroet er apart bij bakken!
Doe een scheutje olie in een braadpan en zet
deze aan op hoog vuur. Bak hier de kipfilet even aan.
Voeg nu de boemboe toe en roer goed door de kip heen. Schep af en toe om.
Als je goed de geur van de boemboe ruikt, dan mag de kokosmelk erbij. Roer goed door.
Laat de Ajam paniki nu voor minimaal 2 uur garen op een
warmteverdeler en laag vuur. Plaats de deksel schuin
op de pan en laat de kruiden rustig intrekken